Adana Twins – носители на новата вълна в електронната музика

От големия си пробив през 2012 Adana Twins се наложиха като артисти, които постоянно се развиват в съзвучие с естествения ход на времето, и разширяват границите на музикалните си амбиции. Тяхна основна цел още от събирането си през 2006 е да изпълнят с емоция електронната музика, като съчетаят любовта на Бенджамин към хип хопа и влечението на Фризо към клубния звук. Те издават серия сингли, които моментално привличат вниманието на критици и публика, и това циментира глобалния им успех. Техни продукции влизат в плейлистите на легендите Pete Tong и Sven Vath както и на новите величия Solomun и Tale Of Us, а маратонските им ди джейски участия по целия свят им създават репутацията на истински носители на новата вълна в електронната музика.

Основна причина за развитието на техния характерен саунд в началото вдъхновен от класическия хаус до мрачния и по – твърд звук е влечението им към дълбоката и изпълнена с емоции и нюанси музика. Музика, която всеки жител на Хамбург е свикнал да търси още от времето, когато the Beatles направиха първите си стъпки в клубовете на този пристанищен, космополитен и аристократичен град.
През 2018 Adana Twins стартират собствения си лейбъл TAU който освен тяхна, издава и продукция на талантливи млади и утвърдени имена като Innelea, Human Machine, BOg, Santiago Bortz, Isolee и само за три години си създава репутация на един от най-интересните и безкомпромисни издатели на модерна електронна музика.

Ето и някои от най-разпознаваемите им продукции:


Jumanji e вдъхновено от ню уейва парче, което е месеци наред номер едно в инди класацията на най – популярния сайт за продажба на клубна музика Beatport.


Etah и Jupiter за Watergate – лейбъла на легендарния берлински клуб със същото име и разбира се, ремикса на Roar на Patrice Baumel който превзема генералната класация на Beatport.


Миналата година Бенджамин и Фризо вдъхнаха нов живот на вечната класика на Josh Wink – Higher State Of Consciousness с два възпламеняващи ремикса и едва ли има ди джей по света, който да не е пускал някоя от тях.


Strange – семплирайки the Doors, тази песен има близо 15 милиона гледания в YouTube.


My Computer – първото им парче от новия албум, което намери място дори в поп класациите на някои европейски държави.

За способностите им зад пулта пък говорят следните факти:

  • Резидентура в един от най-популярните берлински клубове Watergate;
  • Участие в най-горещата платформа за лайв стрийминг Cercle;
  • Essential mix за радио 1 на BBC;
  • Участия на почти всички големи фестивали за електронна музика от двете страни на Атлантика.

Събития

PHOTON SOFIA 2024

Артисти
Ben Klock, Fadi Mohem, Stef Mendesidis, The Lady Machine
Дата и място
10.02.2024, събота
Inter Expo Center

Онлайн радио

On Air

Coda Gourmet

Next Show

Eelke Kleijn presents DAYS like NIGHTS

Академия

VER:TEX

Metropolis DJ Academy

Sinnerman

Metropolis DJ Academy

Silent Citizen

Metropolis DJ Academy