Adana Twins – носители на новата вълна в електронната музика

От големия си пробив през 2012 Adana Twins се наложиха като артисти, които постоянно се развиват в съзвучие с естествения ход на времето, и разширяват границите на музикалните си амбиции. Тяхна основна цел още от събирането си през 2006 е да изпълнят с емоция електронната музика, като съчетаят любовта на Бенджамин към хип хопа и влечението на Фризо към клубния звук. Те издават серия сингли, които моментално привличат вниманието на критици и публика, и това циментира глобалния им успех. Техни продукции влизат в плейлистите на легендите Pete Tong и Sven Vath както и на новите величия Solomun и Tale Of Us, а маратонските им ди джейски участия по целия свят им създават репутацията на истински носители на новата вълна в електронната музика.

Основна причина за развитието на техния характерен саунд в началото вдъхновен от класическия хаус до мрачния и по – твърд звук е влечението им към дълбоката и изпълнена с емоции и нюанси музика. Музика, която всеки жител на Хамбург е свикнал да търси още от времето, когато the Beatles направиха първите си стъпки в клубовете на този пристанищен, космополитен и аристократичен град.
През 2018 Adana Twins стартират собствения си лейбъл TAU който освен тяхна, издава и продукция на талантливи млади и утвърдени имена като Innelea, Human Machine, BOg, Santiago Bortz, Isolee и само за три години си създава репутация на един от най-интересните и безкомпромисни издатели на модерна електронна музика.

Ето и някои от най-разпознаваемите им продукции:


Jumanji e вдъхновено от ню уейва парче, което е месеци наред номер едно в инди класацията на най – популярния сайт за продажба на клубна музика Beatport.


Etah и Jupiter за Watergate – лейбъла на легендарния берлински клуб със същото име и разбира се, ремикса на Roar на Patrice Baumel който превзема генералната класация на Beatport.


Миналата година Бенджамин и Фризо вдъхнаха нов живот на вечната класика на Josh Wink – Higher State Of Consciousness с два възпламеняващи ремикса и едва ли има ди джей по света, който да не е пускал някоя от тях.


Strange – семплирайки the Doors, тази песен има близо 15 милиона гледания в YouTube.


My Computer – първото им парче от новия албум, което намери място дори в поп класациите на някои европейски държави.

За способностите им зад пулта пък говорят следните факти:

  • Резидентура в един от най-популярните берлински клубове Watergate;
  • Участие в най-горещата платформа за лайв стрийминг Cercle;
  • Essential mix за радио 1 на BBC;
  • Участия на почти всички големи фестивали за електронна музика от двете страни на Атлантика.

Събития

No items found

Онлайн радио

On Air

It's The DJ Mix

Next Show

Turn On, Tune In, It's Coda

Академия

Daniel Zhelev

Metropolis DJ Academy

Ignis

Metropolis DJ Academy

Pero

Metropolis DJ Academy