Бен Симс – специален гост на Метрополис pres. Carl Cox & Christopher Coe

Когато става въпрос за истинско техно, Бен Симс е артистът, който вече 20 години е еталон за DJ – с фантастичната си техника на 3, 4 или дори 5 дека, безупречния подбор на музика и страхотното си поведение на пулта. И това е напълно в реда на нещата, защото ранните му увлечения са към фънк и хип хопа – култура, която издига в култ способностите на DJ. Именно това увлечение формира и неподражаемия му стил, който съчетава игривия ритъм на фънка и диското с тевтонския тътен на техно барабаните.

Започнал през Деветдесетте с партита в Есекс и Източен Лондон, той бързо добива огромна популярност, която бързо прескача пределите на Острова и му гарантира звезден статус в едни времена без социални мрежи, купени последователи и политически (но не и професионално) коректни отсъждания на критици, промоутъри и публика. И всичко това, заради невероятните му умения на пулта и неутолимата му жажда да изследва всичко в съвременната ъндърграунд танцувална музика. Сетовете му в клубове като Fabric Лондон, Berghain Берлин, Fuse Брюксел или Florida 135 Фрага, както и на най-големите фестивали за електронна музика като Awakenings или Tomorrowland са експлозивни, запомнящи се и винаги разширяващи възможностите на техниката на пулта. Заедно с Кърк Деджорджо е създател и едно от главните действащи лица на клубните Лондонски партита Machine, фокусирани върху неиздавани и авангардни електронни продукции. От няколко години той води и престижното радиопредаване „Run it red“.

Ben Sims

Като продуцент Бен Симс е също толкова прецизен и внимателен към детайлите. Неговите парчета, макар и само около 50 за тези 20 години са оценени високо и влизат в плейлистите както на гиганти като Бен Клок, Марсел Детман и Адам Беер, така и на легендите от „старата гвардия“ – Дейв Кларк, Робърт Хууд, Джеф Милс и Роландо. Като започнем от „евъргрийна“ Manipulated издадено за култовата грамофонна компания Primate recording преминем през страхотния албум Smoke and mirrors за Drumcode, който освен класическо техно, включва и автентичен хаус с гости Тайрии Купър от Чикаго и Блейк Бакстър от Детройт и стигнем до тракове за най-авангардните Mote Evolver, Token, Cosmic и Tresor. Паралелно с авторската продукция, той ремиксира и някои от най-ярките звезди на електронния небосклон Джеф Милс, Адам Беер, Кевин Сандерсън и Крис Либинг за лейбъли като AXIS, KMS, CLR и Drumcode.

И казано накратко можем да сме сигурни, че когато поредното мимолетно техно течение отмине, Бен Симс ще ни чака, за да ни покаже красивото, новото авангардното и непреходното в тази музика.

Събитие –Metropolis presents Carl Cox, Ben Sims, Christopher Coe

Билети – от Epaygo

Събития

No items found

Онлайн радио

On Air

Turn On, Tune In, It's Coda

Next Show

Cool Traxx

Академия

Steph

Metropolis DJ Academy

Ignis

Metropolis DJ Academy

Trakian

Metropolis DJ Academy