Бен Симс – специален гост на Метрополис pres. Carl Cox & Christopher Coe

Когато става въпрос за истинско техно, Бен Симс е артистът, който вече 20 години е еталон за DJ – с фантастичната си техника на 3, 4 или дори 5 дека, безупречния подбор на музика и страхотното си поведение на пулта. И това е напълно в реда на нещата, защото ранните му увлечения са към фънк и хип хопа – култура, която издига в култ способностите на DJ. Именно това увлечение формира и неподражаемия му стил, който съчетава игривия ритъм на фънка и диското с тевтонския тътен на техно барабаните.

Започнал през Деветдесетте с партита в Есекс и Източен Лондон, той бързо добива огромна популярност, която бързо прескача пределите на Острова и му гарантира звезден статус в едни времена без социални мрежи, купени последователи и политически (но не и професионално) коректни отсъждания на критици, промоутъри и публика. И всичко това, заради невероятните му умения на пулта и неутолимата му жажда да изследва всичко в съвременната ъндърграунд танцувална музика. Сетовете му в клубове като Fabric Лондон, Berghain Берлин, Fuse Брюксел или Florida 135 Фрага, както и на най-големите фестивали за електронна музика като Awakenings или Tomorrowland са експлозивни, запомнящи се и винаги разширяващи възможностите на техниката на пулта. Заедно с Кърк Деджорджо е създател и едно от главните действащи лица на клубните Лондонски партита Machine, фокусирани върху неиздавани и авангардни електронни продукции. От няколко години той води и престижното радиопредаване „Run it red“.

Ben Sims

Като продуцент Бен Симс е също толкова прецизен и внимателен към детайлите. Неговите парчета, макар и само около 50 за тези 20 години са оценени високо и влизат в плейлистите както на гиганти като Бен Клок, Марсел Детман и Адам Беер, така и на легендите от „старата гвардия“ – Дейв Кларк, Робърт Хууд, Джеф Милс и Роландо. Като започнем от „евъргрийна“ Manipulated издадено за култовата грамофонна компания Primate recording преминем през страхотния албум Smoke and mirrors за Drumcode, който освен класическо техно, включва и автентичен хаус с гости Тайрии Купър от Чикаго и Блейк Бакстър от Детройт и стигнем до тракове за най-авангардните Mote Evolver, Token, Cosmic и Tresor. Паралелно с авторската продукция, той ремиксира и някои от най-ярките звезди на електронния небосклон Джеф Милс, Адам Беер, Кевин Сандерсън и Крис Либинг за лейбъли като AXIS, KMS, CLR и Drumcode.

И казано накратко можем да сме сигурни, че когато поредното мимолетно техно течение отмине, Бен Симс ще ни чака, за да ни покаже красивото, новото авангардното и непреходното в тази музика.

Събитие –Metropolis presents Carl Cox, Ben Sims, Christopher Coe

Билети – от Epaygo

Събития

Metropolis presents

Артисти
John Digweed, Marrøn, Metropolis DJs, more artists TBA
Дата и място
02.03.2024, събота
Топлоцентрала

Онлайн радио

On Air

Coda Gourmet

Next Show

Monthly Podcast

Академия

Ikki Øttø

Metropolis DJ Academy

Daniel Zhelev

Metropolis DJ Academy

DJ Brick

Metropolis DJ Academy