Britta Arnold – юбер шарения артист на немската столица

Въпреки, че Берлин се смята за техно столицата на света, този невъобразимо пъстър град приютява и една привидно скрита сцена на нео хипита, която в последните години е причина същият този свят да обърне поглед към по-бавната и мелодична музика, която черпи с пълни шепи от мултикуртурната същност на немската столица. Заведения като Бар 25, Ритер Буцке и Катер Блау станаха дом за група шарени артисти, от които може би най-шарена е Брита Арнолд.

Родена берлинчанка, тя никога не е трябвало да се учи да бъде такава и е точно като града си – леко „ръбата”, леко „земна” и винаги изпълнена с артистична амбиция за повече и повече. След няколко издания за юбер куул лейбълите Katermukke, Heinz и Dantze тя стартира свой собствен – Bar 25 на името на легендарния скован от дърво и обзаведен с изхвърлени мебели клуб на брега на Шпрее. Този лейбъл е един от пионерите на Organic house музиката, която доминира на фестивали като BPM, Fusion и Burning man. Малко по-късно тя организира партито си Grrr mit Brrr впоследствие станало едно от най-интересните събития в клуб Катер Блау.

Като човек, живял в каравана до Бар 25 заедно с котката си Катюша, Брита съвсем естествено кръщава новия си лейбъл Happy Camper в колаборация с Ъндерс, с когото много често „свирят” заедно. Зад пулта тя буквално разказва истории, смесвайки по неподражаем начин прогресив, тек хаус и техно. Но по-важното е, че тя се гмурка в дълбините на музиката и намира бисери, които остават скрити за 90 процента от колегите й Ди джеи и това прави преживяването наистина уникално и хипнотично.

С подкрепата на Национален Фонд Култура

Събития

User Registration Form (#6)

Онлайн радио

On Air

Sonic Voyager

Next Show

Late Night

Академия

Pero

Metropolis DJ Academy

VER:TEX

Metropolis DJ Academy

Trakian

Metropolis DJ Academy