Britta Arnold – юбер шарения артист на немската столица

Въпреки, че Берлин се смята за техно столицата на света, този невъобразимо пъстър град приютява и една привидно скрита сцена на нео хипита, която в последните години е причина същият този свят да обърне поглед към по-бавната и мелодична музика, която черпи с пълни шепи от мултикуртурната същност на немската столица. Заведения като Бар 25, Ритер Буцке и Катер Блау станаха дом за група шарени артисти, от които може би най-шарена е Брита Арнолд.

Родена берлинчанка, тя никога не е трябвало да се учи да бъде такава и е точно като града си – леко „ръбата”, леко „земна” и винаги изпълнена с артистична амбиция за повече и повече. След няколко издания за юбер куул лейбълите Katermukke, Heinz и Dantze тя стартира свой собствен – Bar 25 на името на легендарния скован от дърво и обзаведен с изхвърлени мебели клуб на брега на Шпрее. Този лейбъл е един от пионерите на Organic house музиката, която доминира на фестивали като BPM, Fusion и Burning man. Малко по-късно тя организира партито си Grrr mit Brrr впоследствие станало едно от най-интересните събития в клуб Катер Блау.

Като човек, живял в каравана до Бар 25 заедно с котката си Катюша, Брита съвсем естествено кръщава новия си лейбъл Happy Camper в колаборация с Ъндерс, с когото много често „свирят” заедно. Зад пулта тя буквално разказва истории, смесвайки по неподражаем начин прогресив, тек хаус и техно. Но по-важното е, че тя се гмурка в дълбините на музиката и намира бисери, които остават скрити за 90 процента от колегите й Ди джеи и това прави преживяването наистина уникално и хипнотично.

С подкрепата на Национален Фонд Култура

Събития

Metropolis Presents
TECHNO MELTDOWN 2023

Артисти
Deniro, Kr!z, Metropolis DJ Academy, Metropolis DJs
Дата и място
20.10.2023, петък
Топлоцентрала

Онлайн радио

On Air

Turn On, Tune In, It's Coda

Next Show

Coda Gourmet

Академия

Steph

Metropolis DJ Academy

Silent Citizen

Metropolis DJ Academy

Hexzen

Metropolis DJ Academy