Метаморфозите на Фелтен: от офисен плъх до Dirty Doering

Какво правите в неделя сутрин? Минавате през баничарницата за топло рогче и айрян и се размазвате в леглото с пълен стомах и пълно с емоции сърце или просто сменяте дансинга с удобно канапе и приятна компания, за да оставите уютната атмофера да ви издигне на следващото ниво на пост клубното преживяване? Повярвайте, в Берлин си задават същия въпрос, но с малки разлики – не е топла баничка, а топъл вурст, не е неделя, а понеделник сутрин и не е легло, а бюрото в офиса.

Този въпрос си е задавал и младият Фелтен, докато е излизал от легендарния берлински клуб Ostgut преди повече от 15 години. И всички ние сме късметлии, че той не е тръгнал към вурстовете и бюрото, а с група приятели са завършили в квартирата му, обсъждайки бъдещето на берлинската клубна сцена. Тези приказки довели до организирането на партита на интересни места, като най-интересното било един изоставен, пълен с боклуци (но берлински като изхвърлена покъщнина) двор на брега на Шпрее. Там Фелтен преживява метаморфозата от офисен плъх до барман, от барман до ди джей, продуцент и шеф на един от най-модерните лейбъли – Katermukke и от Фелтен до Dirty Doering.

Всичко започва в Bar 25. Когато той излиза от бара и застава зад пулта, това дървено нещо, което е на брега на Шпрее и е сглобено от изхвърлени мебели, малко електрически гирлянди и красотата на крайречния градски пейзаж изведнъж започва събира много приятели, които споделят една и същата хедонистична неохипи житейска и музикална философия. Барът се превръща в символа „Ян” така, както Berghain е символ „Ин“ на музикалната сцена в Берлин и Dirty Doering e кръгчето в центъра на този „Ян”.

Видеото към песента му от 2010 година I would капсулира магията на това място, където по-късно са заснети и сцени от страхотния музикален филм Berlin calling.

Оттогава изтича много вода по Шпрее. Bar 25 затваря, после отваря пак. Стартира клуб Katerblau и Фелтен пак е в епицентъра на събитията – този път освен като резидент ди джей, а и като шеф на лейбъла KaterMukke с който прокарва пътя до класациите на това, което днес наричаме melodic techno и доминира по дансингите на електронните клубове по цял свят от Ню Йорк до Токио.

Като Ди джей Dirty Doering те повежда на откачено, шарено пътешествие, където всекидневната рутина потъва в освобождаващото чувство, в което ритъмът и мелодията са всичко, от което имаш нужда.

Събития

User Registration Form (#6)

Онлайн радио

On Air

Turn On, Tune In, It's Coda

Next Show

Elektronic Force with Marco Bailey

Академия

Trakian

Metropolis DJ Academy

Ignis

Metropolis DJ Academy

Daniel Zhelev

Metropolis DJ Academy