Метаморфозите на Фелтен: от офисен плъх до Dirty Doering

Какво правите в неделя сутрин? Минавате през баничарницата за топло рогче и айрян и се размазвате в леглото с пълен стомах и пълно с емоции сърце или просто сменяте дансинга с удобно канапе и приятна компания, за да оставите уютната атмофера да ви издигне на следващото ниво на пост клубното преживяване? Повярвайте, в Берлин си задават същия въпрос, но с малки разлики – не е топла баничка, а топъл вурст, не е неделя, а понеделник сутрин и не е легло, а бюрото в офиса.

Този въпрос си е задавал и младият Фелтен, докато е излизал от легендарния берлински клуб Ostgut преди повече от 15 години. И всички ние сме късметлии, че той не е тръгнал към вурстовете и бюрото, а с група приятели са завършили в квартирата му, обсъждайки бъдещето на берлинската клубна сцена. Тези приказки довели до организирането на партита на интересни места, като най-интересното било един изоставен, пълен с боклуци (но берлински като изхвърлена покъщнина) двор на брега на Шпрее. Там Фелтен преживява метаморфозата от офисен плъх до барман, от барман до ди джей, продуцент и шеф на един от най-модерните лейбъли – Katermukke и от Фелтен до Dirty Doering.

Всичко започва в Bar 25. Когато той излиза от бара и застава зад пулта, това дървено нещо, което е на брега на Шпрее и е сглобено от изхвърлени мебели, малко електрически гирлянди и красотата на крайречния градски пейзаж изведнъж започва събира много приятели, които споделят една и същата хедонистична неохипи житейска и музикална философия. Барът се превръща в символа „Ян” така, както Berghain е символ „Ин“ на музикалната сцена в Берлин и Dirty Doering e кръгчето в центъра на този „Ян”.

Видеото към песента му от 2010 година I would капсулира магията на това място, където по-късно са заснети и сцени от страхотния музикален филм Berlin calling.

Оттогава изтича много вода по Шпрее. Bar 25 затваря, после отваря пак. Стартира клуб Katerblau и Фелтен пак е в епицентъра на събитията – този път освен като резидент ди джей, а и като шеф на лейбъла KaterMukke с който прокарва пътя до класациите на това, което днес наричаме melodic techno и доминира по дансингите на електронните клубове по цял свят от Ню Йорк до Токио.

Като Ди джей Dirty Doering те повежда на откачено, шарено пътешествие, където всекидневната рутина потъва в освобождаващото чувство, в което ритъмът и мелодията са всичко, от което имаш нужда.

Събития

Metropolis presents

Артисти
John Digweed, Marrøn, Metropolis DJs, more artists TBA
Дата и място
02.03.2024, събота
Топлоцентрала

Онлайн радио

On Air

Coda Gourmet

Next Show

Monthly Podcast

Академия

Daniel Zhelev

Metropolis DJ Academy

Sinnerman

Metropolis DJ Academy

Hexzen

Metropolis DJ Academy