Фантастични артисти на техно сцената на Metropolis pres. Heroes Total 2

Както винаги, Метрополис е със страхотен line up и на двете сцени за Metropolis pres. Heroes Total на 2ри декември в Интер Експо Център. Ето гостите на техно сцената.

Oscar Mulero

Когато в средата на Осемдесетте един тийнейджър влиза в магазин за плочи в Мадрид и почти случайно си купува албума Standing on a Beach на The Cure, едва ли си е представял, че това ще промени не само живота му, но и цялата електронна сцена в града, както и че и ще го превърне в едно от най-важните имена за клубната култура в цяла Испания.

Oscar Mulero

Истинската му популярност идва с резиденцията в клуб Omen (Мадрид). Там Оскар събира хора, които пътуват от цяла Испания, за да присъстват на партитата му. Много скоро той започва да обикаля Иберийския полуостров, популяризирайки авангардния техно звук.

Този звук избухва на третия Sonar през 1996 година, когато в Барселона за първи път се събират най-известните му представители – Laurent Garnier, Richie Hawtin и Jeff Mills. На тази сцена е и Oscar Mulero като признание за неговия безкомпромисен звук. И тъй като на Sonar се събират хора от цял свят, светът започва да говори за неговата уникална селекция и техника на миксиране.

Това може да се види в първия за Испания негов миксиран диск About Discipline and Education. В него сухият индустриален звук на Бирмингам на Regis и Surgeon срещат американското техно на Jeff Mills. Този диск и до сега е един от най-продаваните миксирани дискове в страната.

Следват издания за Испанския Brainwaves, френския Kobayashi и изобщо за най-престижните техно лейбъли в света като Tresor, Coda, Pure Plastic, Sheep и Tsunami. През 2000 той стартира и собствените си грамофонни компании Warm Up и Pole, а имената, под които издава са Troley Route и Dr. Smoke като последното е ориентирано към много по-дълбокия звук на електро, дъб и Интелигентната Данс музика.

2008 е годината, когато Oscar Mulero получава и най-голямото си признание отвъд Атлантика. Поканен е да участва във фестивала Movement в Детройт. Освен това има гигове и в Китай, Япония и Южна Америка и записва миксиран диск за легендарния Берлински клуб и лейбъл Tresor.

Най-големите фестивали в света като Tomorrowland, Sziget, Neopop и Mayday го включват в програмите си, докато участията му в най-добрите клубове за техно Berghain, Gare Porto, Fabrik и Trouw преминават с феноменален успех.

Freddy K

Alesio Armeni aka Freddy K е техно активист до мозъка на костите си. От началото на 90те години на миналия век, когато буквално създава Римската техно сцена, чак до днес, когато помага на най-интересните млади артисти в Берлин. И едва ли си е представял, че когато е стартирал радио шоуто си Virus преди 30 години, талантът му да вдъхновява младите и да пуска страхотно техно ще оцелее в два града и толкова метаморфози на любимия ни стил. Дебютният му албум Rage Of Age излиза през 1995 година и представлява шумен и мрачен манифест на модерността с корени в рока. И до днес той се смята за един от най-интересните и завладяващи свидетелства на Европейския техно звук от онова време. Заедно с Sandro Nasonte създават лейбъла Elletronica Romana открил за света артисти като Donato Dozzy и Giorgio Gigli.

Freddy K

През 2009 той се премества в Берлин, където стартира лейбъла KEY Vinyl скромно определяйки се като „техно лейбъл за DJs“, който в този дигитален свят издава само плочи е артисти като Héctor Oaks и PVS изковават репутацията му на стожер на традиционализма (ако такова нещо изобщо съществува в техно музиката). Берлин и неговата процъфтяваща техно сцена възпламеняват отново страстта на Alesio към диджейството и скоро той се прочува и там с маратонските си 12 и повече часови сетове. При това единствено на плочи, което, повярвайте е ужасно тежка работа. На тези плочи има всичко – Soft Cell, Westbam или Bronski Beat пуснати в точното време и на точното място. Първото му участие в легендарния клуб Berghain е през 2013. Две години по-късно той вече затваря Klubnacht – най-престижния сет в клуба, който започва в 23.59 часа в неделя и нагнетява енергия и емоции до понеделник на обяд. Такъв е Freddy K – техно активист и традиционалист, който чрез миналото гради бъдещето на техно музиката.

Antigone

Antigone не е представител на новата вълна в техно музиката. Той е новата вълна. Защото беше един от първите, които започнаха обезпокоително за „техно пуристите“ да вдигат темпото на продукциите и сетовете си. И защото още от появяването си на френския ъндърграунд небосклон той ясно заяви, че основното правило в тази авангардна музика е това, че в нея не бива да има никакви правила. Още първият му сингъл Forbidden Works за лейбъла Construct – Re-Form излязъл през 2011 удря с юмрук по масата и преобръща леко закостенялата конструкция на подредения техно свят. Последвалият интерес от лейбъли и клубове към него го изстрелва до водещи позиции на Френската ъндърграунд сцена и престижната резидентура на едно от най-интересните Парижки партита – Concrete за повече от 6 години. Място, напълно заслужено предвид страхотните му умения зад пулта и разбира се, невероятно интересната му музикална селекция.

Antigone

Всичко това, доведе този l’enfant terrible на техно музиката до най-големите фестивали като Awakenings, най-популярните клубове като Berghain и най-интересните лейбъли като Трип на Nina Kraviz и WSNWG на Rödhad. И сякаш това не е достатъчно, Antigone стартира и собствена грамофонна компания – No Pain No Game, ежемесечно радио шоу по Rinse France и редовни сетове в HÖR Берлин. Последният му сингъл Selected Works Zero One отново нарушава правилата и ни предлага модерен прочит на забравения стил Hard Groove отпреди повече от 20 години. Нещо, като амалгама от Детройтско техно и Чикаго хаус на стероиди.

Metropolis is sending off a very good year for electronic music with a big euphoric party on 2-nd of December – Heroes Total. Two stages in the biggest hall of Inter Expo Center, Sofia will host the cult Spanish DJ Oscar Mulero, the techno activist Freddy K from the seminal Berlin club Berghain and Antigone – the French representative of the New Wave of Techno. On the house stage we will see Davide Squillace – resident of Circo Loco in Ibiza and Ninetoes, who exploded like a Supernova with “Finder” – the most Shazamed electronic track of the year. Metropolis DJs will support the international artists on both stages as always.

Страница на събитието във Facebook
Билети от Epay

Събития

User Registration Form (#6)

Онлайн радио

On Air

Sonic Voyager

Next Show

Late Night

Академия

Aur Rofae

Metropolis DJ Academy

Sinnerman

Metropolis DJ Academy

Hexzen

Metropolis DJ Academy