Гала вечер на завършващите Metropolis DJ Academy 2023

2023 годината, в която все повече хора се притесняват, че Изкуственият Интелект ще ги остави без работа, все още има сфери на човешката дейност, които остават недосегаеми. Една от тях е ДиДжейството. Въпреки технологичния напредък, който позволи на мнозина да „изравняват“ ритмично песните, които пускат, човешкият фактор все още остава незаменим при подбора и подреждането на парчетата в един сет. И не само. Музикалната и общата култура, „разчитането“ на публиката, цялостното поведение зад пулта, търпението и упоритостта все още не могат да се опишат и направляват от двоичния код, на който разговарят компютрите. Това е и причината много от хората решили да се посветят на професията на DJ да потърсят помощта на първата организация от DJ за съвременна електронна музика Метрополис.

METROPOLIS DJ ACADEMY 2023

Тази година беше третото издание на Metropolis DJ Academy и първото с помощта на Национален Фонд Култура, РЦСИ Топлоцентрала и клуб КУПЕ. За близо месец и половина, „академиците“ се запознаха не само с най-новите професионални технически средства, но имаха и много сериозна теоретична подготовка за историята на танцувалната музика, основите на ритмичното и хармонично смесване, както и базисни правила за изграждане на DJ сет. Не забравяме и занятията по т. нар. trouble shooting – намиране и решаване на някои проблеми „по пътя на звука“. Практическите занимания включваха 4 седмична работа с техника, която се намира във всеки клуб – Pioneer CDJ 2000 Nexus и CDJ 3000, както и с най – разпространените миксери в момента – ALLEN & HEATH 92 и 96 и Pioneer DJM A9 и V10. Разбира се, всички можеха да опитат и да „смесват“ по класическия допреди 15 години начин – с грамофони Technics 1210.

METROPOLIS DJ ACADEMY 2023

На 15 юни от 7 вечерта в Столичния клуб Купе от 19:30 ще се състои откритата безплатна Гала вечер на участниците в курса, на която са поканени всички, които искат да потанцуват с музиката на младите надежди от Българската електронна сцена.

Албумът със снимки от Metropolis DJ Academy 2023, направени от нашия приятел Минчо Мундров III a.k.a. – Exotic Religion е тук

Подробности за събитието тук

Събития

User Registration Form (#6)

Онлайн радио

On Air

It's The DJ Mix

Next Show

Turn On, Tune In, It's Coda

Академия

Sinnerman

Metropolis DJ Academy

Daniel Zhelev

Metropolis DJ Academy

DJ Brick

Metropolis DJ Academy