Главният Фотон на PHOTON

Като създател и основен двигател на един от най-оригиналните и интересни техно проекти Photon, Ben Klock заслужава особено внимание. И не защото е постигнал звездния се статус далеч преди бума на социалните мрежи и умелата му употреба от меко казано негови посредствени колеги. Не и защото е вероятно най-търсеният техно DJ и графикът му е запълнен за близо година напред. И със сигурност не заради изключително топлото му отношение към промоутъри и публика. А най-вече заради изключителните му умения зад пулта и безпогрешния му подбор на музика.

И въпреки, че безспорно най-известният техно клуб в света Berghain в Берлин дължи славата си именно на него, Ben Klock надрасна клубната си принадлежност и в момента е желан гост на всички световни фестивали за електронна музика и има участия по всички населени континенти.

Характерни за ранните етапи в кариерата му бяха маратонските сетове от по 6 и повече часове, които със сигурност му помогнаха да изгради безпогрешен и майсторски наратив в една непрекъснато променяща се музикална вселена. Всъщност именно тази негова способност, успешно проектирана върху днешната „компресирана“ идея за продължителност на новото поколение рейвъри го доведе до поканата от световно известния Лондонски клуб Fabric да запише микс 66 за него и разбира се до микса му за BBC Radio1, станал впоследствие Essential микс на 2016 година.

Ben Klock © Joachim Gern

Като продуцент го познаваме от Subzero – парчето, което мнозина припознават като първия техно трак, с който са заобичали тази музика. Неговата интерпретация на чужди парчета също е изключително добра, факт , който може да бъде потвърден и от Kerri Chandler, Depeche Mode, Robert Hood и Kenny Larkin. Неговият лейбъл Klockworks издава продукция на най-авангардните техно продуценти като DVS1, Stef Mendesidis, The Advent, Sterac, Etapp Kyle, Temudo и много други от 2006 година.

Създаденото от него през 2017 събитие PHOTON, което съчетава по уникален начин музика, осветление и архитектура се превърна в еталон за техно парти и посети някои от най-важните за техно музиката локации – Printworks Лондон, Gashouder Австердам, Arca Сао Пауло, между които и Интер Експо Център София. Глобалният локдаун заради пандемията от COVID 19 помага на Ben Klock да погледне отстрани на този проект и да направи правилните стъпки, за да го надгради. „Този PHOTON, който ще видите в София е PHOTON на стероиди и аз съм щастлив, че той ще бъде представен за първи път в Европа именно при вас“ сподели той за Българската публика. А дали е така ще можем да проверим сами на 10 февруари в столичния Интер Експо Център.

Страница на събитието – Facebook

Билети – Epaygo

PHOTON 2024 се случва с помощта на Arrise powering Pragmatic Play

Събития

User Registration Form (#6)

Онлайн радио

On Air

Late Night

Next Show

Early, Early... Early Morning Show

Академия

Silent Citizen

Metropolis DJ Academy

Ravecid / Manoko

Metropolis DJ Academy

Steph

Metropolis DJ Academy