Gregor Tresher – Един истински музикант на Cocoon

В безкрайното море от електронна музика артистите непрекъснато се издигат и потапят от модните течения. Но има имена, които от самото начало устояват на тези течения и плуват сигурно на гребена на вълната. Едно от тези имена е Грегор Трешер – продуцент на новия албум на Sven Vath и гост на партито Cocoon на 3ти декември в Интер Експо Център. Причината? Изключително внимание към музикалния детайл – нещо, което повечето „модерни“ продуценти често пренебрегват днес.

„Мелодията е онзи елемент в музиката, който винаги може да донесе нещо ново“ споделя маестрото от Франкфурт „докато ритъмът…. В крайна сметка или има ритъм или няма.“ Затова и неговите продукции не следват скучната осем тактова схема а постепенно се изкачват като удобна стълба, която разкрива все по-голяма и по-голяма част от музикалния пейзаж.

Грегор Трешер е Ди джей във Франкфурт още през деветдесетте години, но днес е световна звезда, покорила всички краища на електронната карта на света – от Берлин до Токио и от Сидни до Лос Анджелeс. Като продуцент може да се похвали с 3 албума и над 300 парчета, издадени от най-престижните грамофонни компании за електронна музика – Cocoon, Drum code, Ovum, Intacto, Music Man, SCI+TEC, Moon Harbour, Still vor Talent, Toolroom, Bedrock, както и за основаната от него Break New Soil records. И докато за някой артист – издаването на тек хаус, прогресив и техно звучи най-малкото подозрително, продукциите на Грегор Трешер не оставят съмнение в искреността си. Вероятно защото не са композирани с единствената идея за дансинга и „краката“. И може би звучи парадоксално, но именно заради това те „работят“ много добре и там. Защото, за да се задействат краката, командата трябва да се подаде от мозъка.

И тези способности не остават незабелязани – Depeche Mode, Moby, Camouflage, Dj Hell, Shinedoe, Monika Kruse.. списъкът е дълъг и завършва със Sven Vath, чийто албум Catharsis е продуциран от него. Catharsis всъщност е и най-доброто доказателство за музикалните способности на Грегор Трешер през 2022 година – от гръмотевичното техно на Nyx, през инди електрото на What I Used To Play до слуховото пиршество на Mystic Voices и преливащото от чувства Feiern.

След едно лято, изпълнено с участия на най-големите фестивали като Isle Of Summer, SonneMondSterne, Loveland, Mysteryland и предстоящия Rave On Snow, Грегор Трешер ще представи музиката си на живо и на 3ти Декември в Интер Експо Център.

Cocoon Sofia at Metropolis 2022

Cocoon Sofia at Metropolis 2022 със Sven Vath, Gregor Tresher (live), Maurizio Schmitz и Metropolis DJs ще се проведе на 03.12.2022 в Inter Expo Center – София. Начало 21:00 часа.

Събитието във Facebook – https://www.facebook.com/events/832277097932452

Билети – epaygo.bg/1046453104

С подкрепата на Национален Фонд Култура

Събития

TBA

Артисти
Дата и място
30.06.2023, петък

Онлайн радио

On Air

Coda Gourmet

Next Show

Eelke Kleijn presents DAYS like NIGHTS

Академия

Silent Citizen

Metropolis DJ Academy

Trakian

Metropolis DJ Academy

Daniel Zhelev

Metropolis DJ Academy