Gregor Tresher – Един истински музикант на Cocoon

В безкрайното море от електронна музика артистите непрекъснато се издигат и потапят от модните течения. Но има имена, които от самото начало устояват на тези течения и плуват сигурно на гребена на вълната. Едно от тези имена е Грегор Трешер – продуцент на новия албум на Sven Vath и гост на партито Cocoon на 3ти декември в Интер Експо Център. Причината? Изключително внимание към музикалния детайл – нещо, което повечето „модерни“ продуценти често пренебрегват днес.

„Мелодията е онзи елемент в музиката, който винаги може да донесе нещо ново“ споделя маестрото от Франкфурт „докато ритъмът…. В крайна сметка или има ритъм или няма.“ Затова и неговите продукции не следват скучната осем тактова схема а постепенно се изкачват като удобна стълба, която разкрива все по-голяма и по-голяма част от музикалния пейзаж.

Грегор Трешер е Ди джей във Франкфурт още през деветдесетте години, но днес е световна звезда, покорила всички краища на електронната карта на света – от Берлин до Токио и от Сидни до Лос Анджелeс. Като продуцент може да се похвали с 3 албума и над 300 парчета, издадени от най-престижните грамофонни компании за електронна музика – Cocoon, Drum code, Ovum, Intacto, Music Man, SCI+TEC, Moon Harbour, Still vor Talent, Toolroom, Bedrock, както и за основаната от него Break New Soil records. И докато за някой артист – издаването на тек хаус, прогресив и техно звучи най-малкото подозрително, продукциите на Грегор Трешер не оставят съмнение в искреността си. Вероятно защото не са композирани с единствената идея за дансинга и „краката“. И може би звучи парадоксално, но именно заради това те „работят“ много добре и там. Защото, за да се задействат краката, командата трябва да се подаде от мозъка.

И тези способности не остават незабелязани – Depeche Mode, Moby, Camouflage, Dj Hell, Shinedoe, Monika Kruse.. списъкът е дълъг и завършва със Sven Vath, чийто албум Catharsis е продуциран от него. Catharsis всъщност е и най-доброто доказателство за музикалните способности на Грегор Трешер през 2022 година – от гръмотевичното техно на Nyx, през инди електрото на What I Used To Play до слуховото пиршество на Mystic Voices и преливащото от чувства Feiern.

След едно лято, изпълнено с участия на най-големите фестивали като Isle Of Summer, SonneMondSterne, Loveland, Mysteryland и предстоящия Rave On Snow, Грегор Трешер ще представи музиката си на живо и на 3ти Декември в Интер Експо Център.

Cocoon Sofia at Metropolis 2022

Cocoon Sofia at Metropolis 2022 със Sven Vath, Gregor Tresher (live), Maurizio Schmitz и Metropolis DJs ще се проведе на 03.12.2022 в Inter Expo Center – София. Начало 21:00 часа.

Събитието във Facebook – https://www.facebook.com/events/832277097932452

Билети – epaygo.bg/1046453104

С подкрепата на Национален Фонд Култура

Събития

User Registration Form (#6)

Онлайн радио

On Air

Sonic Voyager

Next Show

Late Night

Академия

Hexzen

Metropolis DJ Academy

Ignis

Metropolis DJ Academy

VER:TEX

Metropolis DJ Academy