Истинско техно от Метрополис

На 4ти март в Регионален Център за Съвременни Изкуства Топлоцентрала (зад НДК) Метрополис ще представи за първи път в България две от най-горещите имена на съвременното техно Nørbak и Quelza. В двете зали на пулта ще застанат Dj STEVEN, SHADE, ZIGGY, както и възпитаниците на Metropolis DJ AcademyBRICK, C-METRIK, HEXZEN, IGNIS, IKKI ØTTØ, MANOKO, PERO, SINNERMAN, STÉPH, TRAKIAN и VERTEX. „В трудното време, в което живеем техно културата е застрашена от комерсиалните имена и формати, които обръщат основно внимание на визуалната част на едно парти.“ споделя DJ Steven. „Но ние не забравяме откъде сме тръгнали и какво дължим на публиката. А и в крайна сметка да търсим най-актуалните артисти е част от това, което правим“ завършва той с усмивка. „Както и да дадем път на младите надежди от Българската електронна сцена. Те заслужават да изпитат емоцията на голямото парти но този път не като посетители, а като главни действащи лица така, както хората заслужават да чуят изпълненията им.“ добавя Ясен Петров. „Парти с безкомпромисни звук и визия като всички наши продукции“ допълва DJ Smurf. Нека сега ви запознаем с чуждите гости на Techno Meltdown, а за Българските участници ще напишем в следващата статия.

NØRBAK

Ключовата роля на Nørbak в съвременната техно култура е спечелена благодарение на изключителната му отдаденост и невероятната му трудоспособност. Тези качества, съчетани с дълбоките му познания за техно музиката от 90те години на миналия век и изключителния усет за модерен саунд дизайн го правят особено привлекателен като артист и за легендарни, и за авангардни лейбъли като Soma Records, Warm Up Recordings и Mord. Дебютният му албум Flesh to Ashes е чудесен пример за напредничавото му мислене и съчетава чудесно танцувалност за дансинга и експерименталността на IDM (Intelligent Dance Music). Впечатляващите му умения на пулта го правят чест гост на най-известните техно клубове в света като Tresor Берлин, Fuse Брюксел, Gare Porto Порто и още много места от Пекин до Лос Анджелис, Южна Америка и Далечния Изток.

QUELZA

Quelza, чието истинско име е Лео е ярък представител на най-новата вълна авангардни техно артисти. Той е роден в Парижките предградия, от малък взима уроци по музика, но открива електронната сцена на Париж през 2013. И тогава музикалното му образование се изпълва със смисъл. В един свят, в който продуцентите на техно са повече от песъчинките по плажа на Копа Кабана, Лео успява да намери свои физиономия и стил, нещо рядко като четирилистна детелина. И тази детелина му осигурява договори с най-авангардните техно лейбъли като Mord, New Rhythmic, KSR, Hayes Collective, които са привлечени от крайно нехарактерната за стила чистота на звука и почти кинематографичния саунд дизайн на траковете му. Днес той живее в Берлин, за да усеща по-силно туптящото сърце на авангардния техно звук. Страхотната му техника и изключителен подбор на музика го правят чест гост DJ в култовите клубове Tresor, Berghain, и Griessmühle и му осигуряват сетове и на няколко техно фестивала това лято, между които е и Нидерландския Awakenings.

Metropolis Presents Techno Meltdown 2023

Билети

Събития

Metropolis presents

Артисти
John Digweed, Marrøn, Metropolis DJs, more artists TBA
Дата и място
02.03.2024, събота
Топлоцентрала

Онлайн радио

On Air

Turn On, Tune In, It's Coda

Next Show

Coda Gourmet

Академия

Trakian

Metropolis DJ Academy

Steph

Metropolis DJ Academy

DJ Brick

Metropolis DJ Academy