Кристофър Ко – специален гост на Metropolis pres. Carl Cox & Ben Sims

На пръв поглед може да ви се стори странно, че последните години непознатият ни австралиец Кристофър Ко е бил резидент на клуб DC-10 Ибиса и е направил Европейско турне, което включва Мадрид, Малага, Манчестър, Лийдс, Лондон и Амстердам. Но ако се вгледаме в биографията му, ще разберем, че успехът му не е никак случаен. Този тих, но забележителен „черноработник“ на електронното поле от около 20 години е в основата на успеха на много от съвременните продуценти във всякакви стилове на компютърната музика. Дълбоките му познания в звукоизвличането, както и прецизният му подход към конструирането и деконструирането на ритъма му позволяват да изгради изключителни сетове на живо. Понякога дълбоки, понякога гръмотевични, но винаги супер завладяващи и иновативни.

Като млад продуцент, Кристофър Ко има издания за култовите техно лейбъли Bush и Pro-Jex. Но стиловите рамки на стила налагат ограничения, с които той не иска да се съобразява и това води до колаборации с най-изтъкнати имена на авангардната електроника като Мед Професър,Збигнев Карковски и Стеларк.

През 2014 той започва да управлява студиото Бийтпорт в Австердам и съпродуцира голяма част от хитовете, които са записани в него. Там среща Райнер Зонефелд и записва с него няколко трака, което връща любовта му към техно музиката. Същевременно е тон инженер на новия албум на легендата Маршал Джеферсън и Слизи Ди и води курсове по саунд дизайн на изгряващи техно продуценти.

Christopher Coe

През 2016 се премества в западна Ирландия, където за 6 месеца записва последния си албум „MNTNS of SLNC“ – дълбок и емоционален поглед към авангардното техно, вдъхновен изцяло от хълмистите пейзажи на оригиналната си родина. Именно тогава Кристофър решава да се посвети на лайф изпълненията и да изостави класическите DJ участия.

Когато Карл Кокс решава да се установи през зимата в Австралия, той се обръща към него, за да изгради студио и да работи с него за нов лейбъл, фокусиран изцяло върху електронни артисти, които представят музиката си на живо. Сега Кристофър е копродуцент в студиото и шеф на лейбъла им Awesome Soundwave.

През лятото на 2019 в рамките на легендарния фестивал Creamfields е представен и изключителния аудиовизуален спектакъл MNTNS of SLNC live. Тази концепция Кристофър представя и във гигантския клуб Fabrik Мадрид, и на Amsterdam dance Event в рамките на фестивала Awakenings.

В последно време той експериментира с изключително дълги и тотално импровизирани сетове на живо, като последното му участие е 7 часов концерт на Фестивал 23 в Австралия, на който публиката танцува от първата, до последната минута.

Събитие Metropolis pres.Carl Cox Ben Sims & Christopher Coe

Билети от Easypay

Събития

User Registration Form (#6)

Онлайн радио

On Air

Sonic Voyager

Next Show

Late Night

Академия

Daniel Zhelev

Metropolis DJ Academy

Hexzen

Metropolis DJ Academy

Silent Citizen

Metropolis DJ Academy