Metropolis pres. Insomnia 2022: LUKE SLATER

Като един от главните играчи на глобалната техно сцена, Luke Slater е неизменна част от лайнъпите на най-емблематичните клубове и най-големите фестивали за електронна музика в света още от началото на деветдесетте години на миналия век. И също като другите музикални визионери Sven Vath и Richie Hawtin той продължава да разширява границите на техно музиката и до днес, желанието му за развитие е още по-голямо, а пънкарят в него е по-жив отвсякога. „Хората са склонни да идеализират деветдесетте, но това не беше светът, в който исках да живея – социално и музикално. Аз не исках да живея по техните правила. Така беше тогава, така е и сега.”

Като Ди джей Luke Slater стартира кариерата си през 1989 в една от залите на легендарния клуб Heaven, наречена Soundshaft. Там той изковава неподражаемия си стил, който представлява експлозивна смес от техно, ейсид и фънк, подходящ, както за фестивали, така и за интимността на клубната атмосфера. Именно този стил, който той пренася и в композициите си му носи прякора Хамелеона. Грамофонни компании като Mute, Nova Mute, Peacefrog и Ostgut Ton се надпреварват да издадат продукциитe му, а най-известните имена в поп музиката като Madonna и Depeche Mode и легендите на техното Octave One, Kenny Larkin и Daniel Avery го ангажират да им направи ремикси.

Luke Slater © Sven Marquardt

През 2006 година, недоволен от развитието на техното към „скучна минималистична музика” той стартира собствен лейбъл Mote-Evolver, който издава безкомпромисно техно на артистите Cari Lekebusch, Rene Wise, Sterac, Marcel Fengler, както и на различните му превъплащения – Planetary Assault Systems и L. B. Dub Corp.

Освен участия в най-престижните клубове в света като Berghain Берлин, Fuse Брюксел, Amnesia Ибиса и Fabric Лондон, от където е поканен да участва в престижната поредица миксирани дискове Fabric live, Luke Slater e и гост на най-големите фестивали за електронна музика в света – Tomorrowland, Awakenings и Dekmantel.

Паралелно с това той развива и алтер егото си Planetary Assault Systems, чийто мощен и хипнотичен звук размива границите между чистата психеделия и стегнатото фестивално техно и е подкрепен с „живи” музиканти. Другията му проект L. B. Dub Corp. е ориентиран към по-дълбокото техно и хаус музика, така както Luke Slater я разбира.

Metropolis presents Insomnia 2022

Metropolis presents Insomnia 2022 с Luke Slater, Fabio Florido, Insolate и Metropolis DJs ще се проведе на 23.07.2022 на Порт Бургас. Начало 22:00 часа.
Билети – epaygo.bg/3380869176

Metropolis presents Insomnia 2022 се провежда с неоценимата помощ на Порт Бургас.

С подкрепата на Национален Фонд Култура

Събития

User Registration Form (#6)

Онлайн радио

On Air

It's The DJ Mix

Next Show

Turn On, Tune In, It's Coda

Академия

Ikki Øttø

Metropolis DJ Academy

Sinnerman

Metropolis DJ Academy

Trakian

Metropolis DJ Academy