Metropolis pres. Insomnia 2022: LUKE SLATER

Като един от главните играчи на глобалната техно сцена, Luke Slater е неизменна част от лайнъпите на най-емблематичните клубове и най-големите фестивали за електронна музика в света още от началото на деветдесетте години на миналия век. И също като другите музикални визионери Sven Vath и Richie Hawtin той продължава да разширява границите на техно музиката и до днес, желанието му за развитие е още по-голямо, а пънкарят в него е по-жив отвсякога. „Хората са склонни да идеализират деветдесетте, но това не беше светът, в който исках да живея – социално и музикално. Аз не исках да живея по техните правила. Така беше тогава, така е и сега.”

Като Ди джей Luke Slater стартира кариерата си през 1989 в една от залите на легендарния клуб Heaven, наречена Soundshaft. Там той изковава неподражаемия си стил, който представлява експлозивна смес от техно, ейсид и фънк, подходящ, както за фестивали, така и за интимността на клубната атмосфера. Именно този стил, който той пренася и в композициите си му носи прякора Хамелеона. Грамофонни компании като Mute, Nova Mute, Peacefrog и Ostgut Ton се надпреварват да издадат продукциитe му, а най-известните имена в поп музиката като Madonna и Depeche Mode и легендите на техното Octave One, Kenny Larkin и Daniel Avery го ангажират да им направи ремикси.

Luke Slater © Sven Marquardt

През 2006 година, недоволен от развитието на техното към „скучна минималистична музика” той стартира собствен лейбъл Mote-Evolver, който издава безкомпромисно техно на артистите Cari Lekebusch, Rene Wise, Sterac, Marcel Fengler, както и на различните му превъплащения – Planetary Assault Systems и L. B. Dub Corp.

Освен участия в най-престижните клубове в света като Berghain Берлин, Fuse Брюксел, Amnesia Ибиса и Fabric Лондон, от където е поканен да участва в престижната поредица миксирани дискове Fabric live, Luke Slater e и гост на най-големите фестивали за електронна музика в света – Tomorrowland, Awakenings и Dekmantel.

Паралелно с това той развива и алтер егото си Planetary Assault Systems, чийто мощен и хипнотичен звук размива границите между чистата психеделия и стегнатото фестивално техно и е подкрепен с „живи” музиканти. Другията му проект L. B. Dub Corp. е ориентиран към по-дълбокото техно и хаус музика, така както Luke Slater я разбира.

Metropolis presents Insomnia 2022

Metropolis presents Insomnia 2022 с Luke Slater, Fabio Florido, Insolate и Metropolis DJs ще се проведе на 23.07.2022 на Порт Бургас. Начало 22:00 часа.
Билети – epaygo.bg/3380869176

Metropolis presents Insomnia 2022 се провежда с неоценимата помощ на Порт Бургас.

С подкрепата на Национален Фонд Култура

Събития

Metropolis presents

Артисти
John Digweed, Marrøn, Metropolis DJs, more artists TBA
Дата и място
02.03.2024, събота
Топлоцентрала

Онлайн радио

On Air

Turn On, Tune In, It's Coda

Next Show

Coda Gourmet

Академия

Trakian

Metropolis DJ Academy

Aur Rofae

Metropolis DJ Academy

Silent Citizen

Metropolis DJ Academy