Metropolis представя Sonic Voyager: BEN SIMS

Само един артист може да се мери с техниката на миксиране на гигантите Джеф Милс и Карл Кокс и това е британецът Бен Симс. Убедени сме, че той е в състояние да смеси едновременно произволен брой парчета от винил, компакт дискове, флашки и вероятно, магнетофонни ленти стига разбира се те да отговарят на условието да са истинско техно. А за него това означава да притежават двете непреводими на Български думи – groove и funk. В това няма нищо случайно, защото музикалният му вкус е изграден на строгата диета от хип хоп, реге, соул, хаус и рейв от началото на деветдесетте. Богатата му музикална култура и безупречната му техника зад пулта бързо го издигат до звездите на техно сцената в края на 90-те години на миналия век.

Ben Sims

Самият звук на сетовете му е оформен не само от многото тракове, които пуска едновременно, но и от изключително умелата му работа с еквилайзерите и различните ефекти и филтри на пулта. Така отделните части се разтварят и събират в едно цяло и изграждат невероятно енергичен колаж, едновременно фънки, грууви и техно.

Като продуцент Бен Симс има повече от 50 издания и много ри-едити и ремикси, като дори бащите на техното от Детройт Джеф Милс, Робърт Хууд и Кевин Сондерсън му поверяват парчетата си за преработка. Най-престижните техно лейбъли в Европа от Mote Evolver на Бюк Слейтър до Drumcode на Адам Беер, от Cosmic до Token през Tresor и CLR на Крис Либинг, буквално се борят да издадат продукциите му.

Днес Бен Симс продължава да е в авангарда на модерния техно звук и напълно запълнения му до края на годината календар е поредното доказателство за това.

Metropolis presents Sonic Voyager 2022

Metropolis presents Sonic Voyager 2022 с Ben Klock, Ben Sims, Fadi Mohem и Metropolis DJs ще се проведе на 08.10.2022 в двора на МеталСнаб – София. Начало 22:00 часа.
Билети – epaygo.bg/1555336773

С подкрепата на Национален Фонд Култура

Събития

User Registration Form (#6)

Онлайн радио

On Air

Turn On, Tune In, It's Coda

Next Show

Elektronic Force with Marco Bailey

Академия

Ignis

Metropolis DJ Academy

Ravecid / Manoko

Metropolis DJ Academy

VER:TEX

Metropolis DJ Academy