Metropolis представя Sonic Voyager: BEN SIMS

Само един артист може да се мери с техниката на миксиране на гигантите Джеф Милс и Карл Кокс и това е британецът Бен Симс. Убедени сме, че той е в състояние да смеси едновременно произволен брой парчета от винил, компакт дискове, флашки и вероятно, магнетофонни ленти стига разбира се те да отговарят на условието да са истинско техно. А за него това означава да притежават двете непреводими на Български думи – groove и funk. В това няма нищо случайно, защото музикалният му вкус е изграден на строгата диета от хип хоп, реге, соул, хаус и рейв от началото на деветдесетте. Богатата му музикална култура и безупречната му техника зад пулта бързо го издигат до звездите на техно сцената в края на 90-те години на миналия век.

Ben Sims

Самият звук на сетовете му е оформен не само от многото тракове, които пуска едновременно, но и от изключително умелата му работа с еквилайзерите и различните ефекти и филтри на пулта. Така отделните части се разтварят и събират в едно цяло и изграждат невероятно енергичен колаж, едновременно фънки, грууви и техно.

Като продуцент Бен Симс има повече от 50 издания и много ри-едити и ремикси, като дори бащите на техното от Детройт Джеф Милс, Робърт Хууд и Кевин Сондерсън му поверяват парчетата си за преработка. Най-престижните техно лейбъли в Европа от Mote Evolver на Бюк Слейтър до Drumcode на Адам Беер, от Cosmic до Token през Tresor и CLR на Крис Либинг, буквално се борят да издадат продукциите му.

Днес Бен Симс продължава да е в авангарда на модерния техно звук и напълно запълнения му до края на годината календар е поредното доказателство за това.

Metropolis presents Sonic Voyager 2022

Metropolis presents Sonic Voyager 2022 с Ben Klock, Ben Sims, Fadi Mohem и Metropolis DJs ще се проведе на 08.10.2022 в двора на МеталСнаб – София. Начало 22:00 часа.
Билети – epaygo.bg/1555336773

С подкрепата на Национален Фонд Култура

Събития

Metropolis presents

Артисти
John Digweed, Marrøn, Metropolis DJs, more artists TBA
Дата и място
02.03.2024, събота
Топлоцентрала

Онлайн радио

On Air

Turn On, Tune In, It's Coda

Next Show

Coda Gourmet

Академия

DJ Brick

Metropolis DJ Academy

Pero

Metropolis DJ Academy

Silent Citizen

Metropolis DJ Academy