На 21 Септември Метрополис посреща легендите Carl Cox, Ben Sims и Cristopher Coe в столичната Asics Arena

Независимо от музикалните тенденции, активността в социалните мрежи, или броя на последователите (реални или „набрани“ в някоя ферма в Мексико или Индия), мястото на един DJ в крайна сметка се измерва от това, на което е способен когато се изправи на пулта пред публика. С едно изключение – това се отнася до всяко едно място без първото. Първото принадлежи на Шоколадовия Буда, на The Dj’s Dj – Карл Кокс. И Българската публика знае това много добре. Още първото му идване по покана на Метрополис преди 20 години доказа по безапелационен начин способностите му да ни поведе на невиждано музикално пътешествие. И в това няма нищо случайно.

Carl Cox

Започнал музикалната си кариера на 15 години, Carl Cox следва плътно световните тенденции в денс музиката като започнем от диското, преминем през хауса от Чикаго и стигнем до гигантските сцени с техно на които е безспорен повелител. Той е първият техно DJ в Европа, който пуска музика на 3 грамофона и първият победител в първата класация DJ top 100 на DJ Mag. Първи има отделна сцена (Carl Cox & Friends) на най-големите фестивали в света – Ultra Маями, Awakenings Амстердам, EDC Лас Вегас, BPM Festival, Ultra Europe, Tomorrowland, ADE и много други.

След края на Пандемията от Covid 19, която затвори културните събития за близо две години, той се завърна с гръм и трясък и с чисто нова концепция, наречена Hybrid. Тя включва освен плеърите, задължителни за всяко едно DJ изпълнение и дръм машина, синтезатори и секунсър, с чиято помощ не само надгражда готовите парчета, но и създава на момента съвсем нови пластове от ритми и хармонии. И резултатът е поразителен. Дори според нашия приятел Страхил Велчев Kink. А той е избиран няколко пъти за най-добър изпълнител на живо в престижната класация на Resident Advisor. С тази концепция Carl Cox за пореден път покорява света и на 21 Септември пристига в Софийската Asics Arena (зала Фестивална) по покана на Метрополис. Заедно с него зад пулта ще застанат и Christopher Coe, Ben Sims – един от най-добрите техно DJ в света и Metropolis DJs.

Carl Cox

Събитие

Билети

Събития

User Registration Form (#6)

Онлайн радио

On Air

Turn On, Tune In, It's Coda

Next Show

Elektronic Force with Marco Bailey

Академия

Ravecid / Manoko

Metropolis DJ Academy

Aur Rofae

Metropolis DJ Academy

Silent Citizen

Metropolis DJ Academy