Очаквано силен лайнъп на Pyramid Amnesia през февруари

Много са факторите, които издигат един клуб на световно ниво. Звуковата система, осветлението, дизайнът на декорите, танцьорите и костюмите безспорно определят физиономията му. Но най-ценният му актив са артистите, които свирят в него. Amnesia съчетава перфектно всички тези фактори и това е причината клубът да се смята за може би най-популярното място за електронна музика в света. Още от началото на новото хилядолетие, когато един DJ от Франкфурт предефинира понятията хаус и техно и промени тази музика завинаги. При това в най- трудния ден от седмицата – понеделник. Още тогава стана ясно, че визията на Amnesia е насочена към бъдещето. Точно като музиката, която толкова ценим и обичаме. И така повече от 20 години.

Вече са ясни гостите, които ще пристигнат в София за Pyramid Amnesia на 4ти февруари. С този последен щрих от партито без съмнение се очертава едно епично преживяване. Ето и по няколко думи за главните действащи лица на двете сцени – Terraza и Main.

Terraza

Luca Donzelli

Luca Donzelli

Лука е от Тоскана – една от най-красивите области не само в Италия, но и в цяла Европа. Това е и причината усещането му за красота и естетика да е дълбоко закодирано в работата му и като DJ, и като музикален продуцент. На пулта той разказва история с огромно внимание към най-малкия детайл, в студиото създава прецизни композиции с ненатрапчива мелодика и завладяващ ритъм. Лука е постоянен гост на Sonar Барселона – един от най-интересните фестивали за електронна музика в света, резидент на Amnesia Ибиса и чест гост на клубове като The Egg Лондон, партита като Cocobeach Париж и Tini Soundgarden Чечина. Освен за WOW! Recordings лейбъла, който движи заедно с MAR-T, талантливият италианец издава качествен тек хаус и за престижните Hot Creations на Jamie Jones и This And That на Davide Squillace.

Marco Faraone

Marco Faraone

Италианците имат особена сетивност към танцувалната музика. Което всъщност е съвсем нормално, защото дискотеката, каквато познаваме днес е създадена именно там. И Марко я носи в гените си, защото баща му е DJ. Той прави първите си стъпки в професията в един от най- известните клубове в Европа – Tenax във Флоренция където от изкусен новак бързо се превръща в техно DJ от свъхтежка категория. Експлозивните му сетове го правят лесно разпознаваем и търсен артист, който гастролира в най-популярните клубове в Европа като Fabric Лондон, Fabrik Мадрид, Panorama bar на Breghain Берлин и почти всички големи клубове на остров Ибиса като DC 10 и в последните години Amnesia. Едно от най-отличителните му качества е способността да се приспособи към настроението на публиката и да предложи както модерен техно звук, така и по-игрив и мелодично ориентиран тек хаус когато е необходимо. Рядка способност в днешната за съжаление свръх профилираност на хората зад пулта. Затова няма нищо изненадващо във факта, че като продуцент Марко издава и за легендарни техно лейбъли като Drumcode и Rekids, и за най-разпознаваемия хаус лейбъл Defected. На 4ти февруари ще го видим на Terraza сцената на Pyramid Amnesia в София, където музиката ще бъде по-скоро тек хаус, но артист като него едва ли ще се съобрази с приблизителните стилови ограничения. Едно е ясно – той няма да ви остави да скучаете от първата до последната минута на сета си.

MAR-T

MAR-T

Мартин Вега вероятно е най-известният откриващ DJ в света. Кариерата му започва в средата на Деветдесетте и това, което можем да твърдим със сигурност е че няма друг, който да познава клубните живот и музика на Белия остров като него. Ето и доказателствата – той е резидент на почти всички легендарни партита в Amnesia – Music On, HYTE, I WANT MY MTV, ELROW и същевременно е музикален директор на клуба. Още през 2011 година получава наградата за най-добър резидент на престижните Ibiza DJ Awards а неговото парти Pyramid в момента е най-известното парти на клуба, което вече има свои издания в Америка и Азия. Като продуцент Мартин издава за юбер куул лейбълите – Hot Creations, Cocoon Recordings, Get Physical, Moon Harbour, Saved Music, както и за собствената му компания -WOW! Recordings.

страница на събитието

билети

Събития

Metropolis presents HARDONE

Артисти
AIDA ARKO, BIIA, Metropolis DJs, Temudo
Дата и място
18.05.2024, събота
Топлоцентрала

Онлайн радио

On Air

Attack

Next Show

La La Land

Академия

Voro

Metropolis DJ Academy

Daniel Zhelev

Metropolis DJ Academy

Ignis

Metropolis DJ Academy