Peter Van Hoesen – безкомпромисен артист, който се откроява

Петер Ван Хозен е повече от техно Ди джей. Роден близо до Антверп, Белгия, той е свидетел на разцвета на EBM (electronic body music) и групи като Front 242 и това определя дълбокия му интерес към авангардния електронен звук. За повече от 25 години на тази сцена той си е извоювал име на безкомпромисен артист, който има таланта да поведе публиката си на едно мрачно и дълбоко техно пътешествие, което винаги завършва с усмивка.

Маратонските му сетове в клубове като Berghain Берлин, The Pickle Factory Лондон, Razzmatazz Барселона, Unit Токио, 44KW Шанхай и много други в Европа, Северна Америка и Азия са неоспоримото доказателство за способностите му зад пулта и за това, че в този свят изпълнен с хора, които претендират да са Ди джеи, има и личности, които с дълбоките си музикални познания и умения просто се открояват от останалите.

Днес Питър Ван Хозен живее в Берлин и освен класическо техно, продуцира и музика за модерен танцов пърформанс, арт инсталации и изложби. Познат е и с имената Sendai, Object, Bent Object, Vanno и RM.

Събития

Metropolis DJ Academy II April 2023

Артисти
DJ Smurf, DJ Steven, Jassen Petrov
Дата и място
03.04.2023, понеделник
Топлоцентрала

Онлайн радио

On Air

Turn On, Tune In, It's Coda

Next Show

Coda Gourmet

Академия

Trakian

Metropolis DJ Academy

DJ Brick

Metropolis DJ Academy

Sinnerman

Metropolis DJ Academy