Peter Van Hoesen – безкомпромисен артист, който се откроява

Петер Ван Хозен е повече от техно Ди джей. Роден близо до Антверп, Белгия, той е свидетел на разцвета на EBM (electronic body music) и групи като Front 242 и това определя дълбокия му интерес към авангардния електронен звук. За повече от 25 години на тази сцена той си е извоювал име на безкомпромисен артист, който има таланта да поведе публиката си на едно мрачно и дълбоко техно пътешествие, което винаги завършва с усмивка.

Маратонските му сетове в клубове като Berghain Берлин, The Pickle Factory Лондон, Razzmatazz Барселона, Unit Токио, 44KW Шанхай и много други в Европа, Северна Америка и Азия са неоспоримото доказателство за способностите му зад пулта и за това, че в този свят изпълнен с хора, които претендират да са Ди джеи, има и личности, които с дълбоките си музикални познания и умения просто се открояват от останалите.

Днес Питър Ван Хозен живее в Берлин и освен класическо техно, продуцира и музика за модерен танцов пърформанс, арт инсталации и изложби. Познат е и с имената Sendai, Object, Bent Object, Vanno и RM.

Събития

COCOON SOFIA 2022

Артисти
Gregor Tresher (live), Maurizio Schmitz, Metropolis DJs, Sven Vath
Дата и място
03.12.2022, събота
Inter Expo Center

Онлайн радио

On Air

It's The DJ Mix

Next Show

Turn On, Tune In, It's Coda

Академия

Ignis

Metropolis DJ Academy

Aur Rofae

Metropolis DJ Academy

Voro

Metropolis DJ Academy