Rødhåd – гуруто на дистопичните хармонии и тевтонските ритми

Rødhåd е ди джеят, благодарение на когото Берлинската техно сцена преживява вече над 10 години своя втори и най-голям разцвет. За разлика от многото внезапно избухнали напоследък звезди, чийто успех се дължи на добре планирана реклама в социалните мрежи, Майк Биърбах (както е истинското му име) стига до върха по трудния път. Повече от 10 години той се бори за всеки последовател, като започва от най-скритите ъндърграунд дупки в Берлин и постепенно печели сърцата на почитателите на безкомпромисния техно звук. Именно тези години изковават неподражаемия му стил, който съчетава дистопични хармонии с тевтонски ритми и уникален начин на смесване.

Когато през 2009 година избухва партито Dystopian, градът и светът са готови за него, а и по-важното Rødhåd е готов за тях и вече може да остави престижната си работа като архитект в строителна фирма и да се отдаде изцяло на музиката. Едва ли има престижен клуб или голям фестивал в Европа, които да не са били „омагьосани” от червената брада и огромната усмивка на Майк Биърбах. Самите ние помним феноменалното му участие на първия Photon в Интер Експо Центъра преди 4 години.

Разбира се, освен ди джей, той е и продуцент със страхотен албум и ремикси за Tale of Us, Ilario Alicante, Radio Slave и много други. Новата му грамофонна компания WSNWG, основана през 2018 издава много интересни колаборации с артисти като Rene Wise, Lucy, Lady Starlight, Alex.Do и Antigone, записани в студиото му в източен Берлин.

Rødhåd е на сцена 1 на партито на Метрополис на 16 Април.

Събития

COCOON SOFIA 2022

Артисти
Gregor Tresher (live), Maurizio Schmitz, Metropolis DJs, Sven Vath
Дата и място
03.12.2022, събота
Inter Expo Center

Онлайн радио

On Air

Monthly Podcast

Next Show

It's The DJ Mix

Академия

Steph

Metropolis DJ Academy

Daniel Zhelev

Metropolis DJ Academy

Hexzen

Metropolis DJ Academy