Rødhåd – гуруто на дистопичните хармонии и тевтонските ритми

Rødhåd е ди джеят, благодарение на когото Берлинската техно сцена преживява вече над 10 години своя втори и най-голям разцвет. За разлика от многото внезапно избухнали напоследък звезди, чийто успех се дължи на добре планирана реклама в социалните мрежи, Майк Биърбах (както е истинското му име) стига до върха по трудния път. Повече от 10 години той се бори за всеки последовател, като започва от най-скритите ъндърграунд дупки в Берлин и постепенно печели сърцата на почитателите на безкомпромисния техно звук. Именно тези години изковават неподражаемия му стил, който съчетава дистопични хармонии с тевтонски ритми и уникален начин на смесване.

Когато през 2009 година избухва партито Dystopian, градът и светът са готови за него, а и по-важното Rødhåd е готов за тях и вече може да остави престижната си работа като архитект в строителна фирма и да се отдаде изцяло на музиката. Едва ли има престижен клуб или голям фестивал в Европа, които да не са били „омагьосани” от червената брада и огромната усмивка на Майк Биърбах. Самите ние помним феноменалното му участие на първия Photon в Интер Експо Центъра преди 4 години.

Разбира се, освен ди джей, той е и продуцент със страхотен албум и ремикси за Tale of Us, Ilario Alicante, Radio Slave и много други. Новата му грамофонна компания WSNWG, основана през 2018 издава много интересни колаборации с артисти като Rene Wise, Lucy, Lady Starlight, Alex.Do и Antigone, записани в студиото му в източен Берлин.

Rødhåd е на сцена 1 на партито на Метрополис на 16 Април.

С подкрепата на Национален Фонд Култура

Събития

Metropolis DJ Academy II April 2023

Артисти
DJ Smurf, DJ Steven, Jassen Petrov
Дата и място
03.04.2023, понеделник
Топлоцентрала

Онлайн радио

On Air

Early, Early... Early Morning Show

Next Show

Turn On, Tune In, It's Coda

Академия

Pero

Metropolis DJ Academy

VER:TEX

Metropolis DJ Academy

Ikki Øttø

Metropolis DJ Academy