Тъмен берлински звук на второто издание на Sonic Voyager

Берлинската тъмна електроника ще изстреля в орбита второто издание на новия парти бранд на MetropolisSonic Voyager! Само месеци след идването на най-добрия live act в света – KiNK и резидента на най-добрия клуб в света Berghain – Ben Klock, звукът на Берлин отново ще се пренесе в София за една нощ.

На 22 октомври в Хладилния завод в София ще пристигнат култовите Rødhad и Milton Bradley, а партито е част от събитията, посветени на 20-годишния юбилей на най-стария колектив за електронна музика у нас Metropolis.

За разлика от поредицата Future Heroes, която среща настоящите и бъдещите звезди на световната техно сцена, Sonic Voyager е серия партита със силно ограничен капацитет, представяща съвременни електронни артисти, които трудно могат да се поставят в стилови и жанрови рамки.

Хедлайнерът на второто издание е един от най-горещите берлински DJ-и в последните години – Rødhad. Също част от екипа на Berghain, той владее до съвършенство силата на techno-то, изпълнено с меланхолия, дълбочина, тъмна сила и dub, wave и house влияния. Rødhad е роден и израстнал в Берлин и започва DJ кариерата си цяло десетилетие преди градът да се превърне в културна столица на Европа. 25 години по-късно талантът му го отвежда във най-горещите techno точки на планетата, а лейбълът му DYSTOPIAN и авторската му музика са признати от гиганти като Marcel Dettmann, Ben Klock, Sven Väth, Dave Clarke и др.

Вторият гост на Sonic Voyager – Milton Bradley – също е чистокръвен берлинчанин, с футуристично виждане за съвременната dance сцена. Сетовете му варират от експериментално techno до твърд индустриален звук, а често смело издава и ексцентрични атонални проекти, като саундтрака му към края на света The End Of All Existence (2010). Този април излезе и последният му дългосвирещ винил под заглавие Tragedy Of Truth през собствения му лейбъл Do Not Resist The Beat. Изданието директно се качи високо в класациите и беше обявено за един от най-добрите албуми на годината със заразителните си дарк бийтове на границата между танцувалното techno и атмосферичния ambient.

Четвъртото парти от Metropolis20 е с ограничен капацитет! Билети се предлагат в мрежата на Eventim.

Събития

Metropolis Presents
TECHNO MELTDOWN 2023

Артисти
Deniro, Kr!z, Metropolis DJ Academy, Metropolis DJs
Дата и място
20.10.2023, петък
Топлоцентрала

Онлайн радио

On Air

Turn On, Tune In, It's Coda

Next Show

Coda Gourmet

Академия

Steph

Metropolis DJ Academy

Trakian

Metropolis DJ Academy

Pero

Metropolis DJ Academy