уТВЪРДен Метрополис стандарт

На 18 Май Метрополис закрива пролетния сезон с гръмотевично парти в двете зали на РЦСИ „Топлоцентрала“. На пулта на голямата сцена ще застанат BIIA и AIDA ARKO – две ултра модерни имена в стила, който последната година превзе дансингите на всички клубове за твърда електронна музика „hard techno“. Третият гост е TEMUDO – един от най-интересните Португалски техно артисти. Заедно с тях ще чуем и DJ STEVEN, KR:KD K – един от най-успешните Български хард техно DJ-и, SHADE, ZIGGY, както и отличниците на Metropolis DJ Academy DANIEL ZHELEV, IKKI ØTTØ, RADICLE и VELLA

BIIA

BIIA е артист в пълния смисъл на тази дума. Нейните сетовете са умело съчетание от южняшката ѝ чувственост и суровата математическа експресивност на бързото техно. В тях тевтонските гръмотевични бийтове от 90те се преплитат с изненадващи мелодични орнаменти, които ни увличат в едно еуфорично музикално пътешествие. Затова няма нищо случайно, че тя е редовен гост на най – големия (повече от 50 000 посетители) и престижен фестивал за хард техно Verknipt, BIIA издава парчета за лейбъла на ShlømoTaapion“, както и за влиятелния „Techno Germany Records“ дом на Sara Landry, Aida Arko, Nico Moreno, Vaent и други, важни за този стил артисти.

Aida Arko

Aida Arko е един от най-интересните артисти в областта на хард техното в момента. Родена в Иран, тя носи персийската култура в своята ДНК и именно това прави сетовете ѝ различни и завладяващи. Не случайно няколко години тя обикаля света с най-известната циркова трупа – тази на Cirque de Soleil. Днес Aida Arko живее във Виена и е резидент на световноизвестния клуб Grelle Forelle. Зад пулта тя смесва тъмни индустриални звуци с класически хард техно ритми, които допълва с авангардни перкусии, създавайки сурови, но красиви музикални пейзажи. Едни от най-интересните техно лейбъли издават траковете ѝ – „Soma Records„, „Elements„, „Suara„, „Gain records„, „Techno Germany Records„, както и нейният собствен „System A„.

TEMUDO

Temudo – като продуцент и DJ, Joāo Rodrigues е ярък представител на новото поколение техно артисти, които са в авангарда на съвременния подход към електронната музика. Стилът му създава нова форма на техното, като надгражда класическата прецизност и суровата му структура с емоционални и мелодични допълнения. Именно заради това, неговите тракове се издават от култовите лейбълиKlockworks„, „Soma„, „Modularz„, „Mord“ и „Warm Up„. Започнал като Drum and Bass DJ, Joāo изгрява на техно сцената като Temudo през 2014 и още първите му продукции впечатляват с прецизния си звуков дизайн и структурата си – необичайни за стила, но завладяващо интересни и емоционални. Всъщност, те не биха и могли да бъдат други, защото португалското „златно момче“ на техното освен дипломи за завършено висше музикално образование в специалностите звуков дизайн и технологии, притежава и достатъчно талант и вдъхновение. Като DJ Temudo е също толкова еклектичен и непредсказуем. Неговите сетове представляват високоенергийна и леснозапалима смес от нови и класически парчета, която просто не може да те остави безразличен.

Страница на HARDONE във Facebook

Билети от Epay

Събития

User Registration Form (#6)

Онлайн радио

On Air

Turn On, Tune In, It's Coda

Next Show

Elektronic Force with Marco Bailey

Академия

Daniel Zhelev

Metropolis DJ Academy

Steph

Metropolis DJ Academy

Sinnerman

Metropolis DJ Academy