Най-дългата нощ от годината с Metropolis и John Digweed

На 21 декември Метрополис ще посрещне най-дългата нощ от годината с последното голямо парти за 2019 и специалните гости Джон Дигуийд, Методи Христов и Галя.

Джон Дигуийд – каквото и да се каже за него, никога няма да бъде достатъчно. Ди джей номер 1 в класацията на списание Ди Джей, първият (заедно със Саша), който издава официална миксирана компилация – Renaissance, с което дава началото на цял нов жанр в музикалната индустрия, първото мобилно парти в Америка организирано като истинско рок турне – със собствени звук и осветление – Delta Heavy. За 6 седмици близо 100 000 души танцуват на партитата, които обикалят най-големите Американски градове, с което се поставя началото на електронните фестивали в САЩ.

Като продуцент и собственик на една от най-престижните грамофонни компании в света, Дигуийд издава повечето от емблематичните парчета за прогресив и техно музиката за последните 20 години. Неговата песен For what you dream of е включена в саундтрака към култовия филм на Дани Бойл Trainspotting. Няма да бъде пресилено ако кажем, че ултра модерното завръщане към мелодично хипнотичното техно вече категоризирано като melodic techno до голяма степен е започнало именно от него и неподражаемия му стил на пускане на музика. А стилът му наистина е уникален – няма друг ди джей, който да интерпретира всичко ново и модерно и да го комбинира в съвъшена амалгама от звуци и ритъм, които те потапят в абсолютната дълбочина на електронната музика, само за да те изстрелят до понякога болезнено арките й върхове. Не случайно той е единственият (с изключение на Свен Вет), който продължава да издава миксирани дискове – четворни и даже петорни от участията си на ембематични места като Кордоба, Токио и Ню-Йорк.

След близо 2 годишно отсъствие той се завръща на Метрополис и ще озари с музиката си най-дългата нощ от годината.

Събития

User Registration Form (#6)

Онлайн радио

On Air

Turn On, Tune In, It's Coda

Next Show

Elektronic Force with Marco Bailey

Академия

Voro

Metropolis DJ Academy

Pero

Metropolis DJ Academy

Sinnerman

Metropolis DJ Academy