Най-дългата нощ от годината с Metropolis и John Digweed

На 21 декември Метрополис ще посрещне най-дългата нощ от годината с последното голямо парти за 2019 и специалните гости Джон Дигуийд, Методи Христов и Галя.

Джон Дигуийд – каквото и да се каже за него, никога няма да бъде достатъчно. Ди джей номер 1 в класацията на списание Ди Джей, първият (заедно със Саша), който издава официална миксирана компилация – Renaissance, с което дава началото на цял нов жанр в музикалната индустрия, първото мобилно парти в Америка организирано като истинско рок турне – със собствени звук и осветление – Delta Heavy. За 6 седмици близо 100 000 души танцуват на партитата, които обикалят най-големите Американски градове, с което се поставя началото на електронните фестивали в САЩ.

Като продуцент и собственик на една от най-престижните грамофонни компании в света, Дигуийд издава повечето от емблематичните парчета за прогресив и техно музиката за последните 20 години. Неговата песен For what you dream of е включена в саундтрака към култовия филм на Дани Бойл Trainspotting. Няма да бъде пресилено ако кажем, че ултра модерното завръщане към мелодично хипнотичното техно вече категоризирано като melodic techno до голяма степен е започнало именно от него и неподражаемия му стил на пускане на музика. А стилът му наистина е уникален – няма друг ди джей, който да интерпретира всичко ново и модерно и да го комбинира в съвъшена амалгама от звуци и ритъм, които те потапят в абсолютната дълбочина на електронната музика, само за да те изстрелят до понякога болезнено арките й върхове. Не случайно той е единственият (с изключение на Свен Вет), който продължава да издава миксирани дискове – четворни и даже петорни от участията си на ембематични места като Кордоба, Токио и Ню-Йорк.

След близо 2 годишно отсъствие той се завръща на Метрополис и ще озари с музиката си най-дългата нощ от годината.

Събития

Metropolis Presents
TECHNO MELTDOWN 2023

Артисти
Deniro, Kr!z, Metropolis DJ Academy, Metropolis DJs
Дата и място
20.10.2023, петък
Топлоцентрала

Онлайн радио

On Air

Turn On, Tune In, It's Coda

Next Show

Coda Gourmet

Академия

Pero

Metropolis DJ Academy

Ikki Øttø

Metropolis DJ Academy

Silent Citizen

Metropolis DJ Academy